Match and Work Rabobank starter van het kwartaal!

 

2 januari 2017

 

Match and Work is starter van het kwartaal

Rabobank Breda is trots op lokale ondernemers die de regio laten bruisen. Ieder kwartaal kiezen wij een ‘Starter van het kwartaal’. Ondernemers met ambitie, durf en lef die in Breda hun bedrijf hebben. In het vierde kwartaal zijn dat Annemijn Beck en Karlijn Schoenmakers. Met hun bedrijf Match and Work richten zij zich op duurzame arbeidsrelaties voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Intensieve begeleiding
Veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden weliswaar naar werk begeleid, maar wanneer zij de baan eenmaal hebben, schiet de begeleiding vaak tekort. Hierdoor vallen zij na twee of drie maanden toch weer uit het arbeidsproces. De begeleiding vanuit de bedrijven waar ze gaan werken is vaak niet optimaal omdat dit nou eenmaal niet tot de kerntaken van het bedrijf behoort. Annemijn legt uit: “Het gebeurt helaas te vaak dat mensen die werkfit zijn, er toch niet in slagen om aan het werk te blijven. Er zijn veel bedrijven die mensen oprecht een kans willen geven. Echter wordt er van deze nieuwe werkgever verwacht dat ze de expertise en tijd hebben om iemand met een extra hulpvraag te begeleiden. Omdat dit er vaak niet is, is het lastig om iemand in zijn kracht te zetten en de kans te geven om van toegevoegde waarde te zijn.”  

 

Toegevoegde waarde

Annemijn en Karlijn zijn beide afgestudeerd aan de hotelschool. Vanuit eerdere werkervaring hebben zij een methodiek ontwikkeld waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langer en met plezier aan het werk blijven. Match and Work gelooft dat iedereen van toegevoegde waarde kan zijn, zolang je maar op je plek zit en plezier hebt in wat je doet. Van toegevoegde waarde zijn, en je van toegevoegde waarde voelen is het fundament van een duurzame arbeidsrelatie. Daarom gaat Match and Work altijd de samenwerking aan met bedrijven. Annemijn gaat verder: “We leren eerst het bedrijf kennen. In deze samenwerking stellen we ons op als integraal partner, we sluiten aan bij de projectgroep en lopen mee op de werkvloer. Inmiddels hebben we hele mooie samenwerkingen opgestart met o.a. de NHTV en Omoda.”

 

Intensief traject
Match and Work besteedt veel aandacht aan de voorkant van het traject, zoals het managen van verwachtingen, het voorbereiden van het team, de werkplek en het aanstellen van buddy’s (collega’s op de werkvloer). Vervolgens gaan zij met de geworven kandidaten een traject aan. Karlijn vertelt: “Vanaf de start zetten wij een intensief op maat gemaakt traject in. Wij geloven dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het beste opgeleid worden op hun toekomstige werkplek. Zij moeten in eerste instantie de borging en veiligheid ervaren en dan komt de rest een stuk makkelijker. Daarnaast richt onze coaching zich niet alleen op de werknemer maar vooral ook op de buddy’s. We ondersteunen buddy’s om effectief te leren coachen. Door de buddy’s creëren we een mate van zelfredzaamheid binnen het team. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het succes.”

Vertrouwen
Bart van den Brule Accountmanager MKB van Rabobank Breda: “Het is mooi om te zien hoe enthousiast Annemijn en Karlijn zijn. Vol energie, passie en plannen. Bijzonder is dat we als bank samen met de Rabobank Foundation een cofinanciering hebben verstrekt. De Rabobank Foundation is het maatschappelijk fonds van de Rabobank en richt zich op het investeren in zelfredzaamheid van mensen. De missie van Match and Work past hier perfect bij. Ik heb er alle vertrouwen in dat het Annemijn en Karlijn gaat lukken.”