Persbericht: Samenwerking met de Koekfabriek Arnhem is een feit!!

 

Samenwerking Koekfabriek Arnhem en Match and Work 

Aan de eigen koek met koffie zaten ze nog niet gistermiddag, Arhtur de Nerée (Koekfabriek) en Annemijn Beck en Karlijn Schoenmakers (Match and Work), maar dat zal niet lang meer duren. Medio juli  is Arnhem een duurzame en sociale onderneming rijker. De Koekfabriek gaat zich vestigen in de Rijnstraat 17 (www.dekoekfabriek.com).

Het concept is simpel; eerst kies je een ter plekke, ambachtelijk gemaakt koekje en daarna je koffie, thee of fris vruchtensapje en dan genieten maar. Je kan ‘ready to go’ meenemen of even op adem komen in de gezellige koffiebar terwijl de geuren uit de bakkerij je tegemoet komen.

De Koekfabriek biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek middenin de samenleving door hen koek te leren bakken, in te pakken en te bezorgen. Deze koek vindt gretig aftrek door heel Nederland. Er zijn al Koekfabrieken in Utrecht, Babberich (Landgoed Halsaf), binnenkort in Breda, Bunnik en Arnhem.

Uniek aan de Koekfabriek als sociale onderneming is de (intensieve begeleiding ipv kleinschalige?)kleinschalige begeleiding op de werkvloer. In Arnhem wordt die geboden door een unieke samenwerking met Match and Work (www.matchandwork.nl). De samenwerking met kleine zorgondernemers maakt het mogelijk dat iedereen die meedoet  begeleiding/ondersteuning op maat krijgt, waardoor indien gewenst zelfs uitstroom naar andere werkplekken mogelijk is.

Ook interesse in een leer/werkplek in de Koekfabriek Arnhem? Neem contact op met Annemijn Beck: annemijn@matchandwork.nl 06 82 99 06 51

We zijn ook nog naarstig op zoek naar een ervaren bakker. Lijkt het jou leuk om in een kleinschalige bakkerij koekjes te bakken en heb je affiniteit met bovenstaande doelgroep, dan zijn we op zoek naar jou!